+38 (054) 566-26-12
svles@remove-this.i.ua
вул. Дачна, 24, смт. Свеса, Ямпільський район, Сумська область, 41226
Погода:
< Попередня новина


9.07.2021 15:44 - давність новини: 79 дн.

Лісівники заготовляють «смаколики» для зимової підгодівлі диких тварин

      Лісова охорона ДП «Свеський лісгосп» для підгодівлі диких тварин заготовили деякі запаси «зимових смаколиків», 700 кг сіна лісового, 1000 шт. гіллячкового корму. Мисливське господарство – невід’ємна частина лісового господарства, тому для працівників нашої галузі одним із пріоритетних завдань в роботі – охорона та захист, відтворення і використання мисливського фонду. Лісівники знають важливі тонкощі заготівлі зеленого корму, якими користуються, аби смаколики для тварин зберігались упродовж всього періоду підгодівлі. Гіллячковий корм, який називають ще віниками, заготовляють з різних порід дерев та трав’яних рослин: липа, береза, осика, дуб, кропива, топінамбур. Кормові віники зв'язують, а потім розпочинається сушіння. Упродовж цього процесу віники замочують 1-2 рази в 10 розчині  солі. А після висихання їх розміщують на горищах або в спеціальних приміщеннях, які обов'язково повинні провітрюватися. Заготовлене сіно теж зберігається на горищах та під навісами.
      Період підгодівлі диких тварин розпочинається у зимовий період. Початок визначає випадання першого снігу, триває підгодівля 100-120 днів. Лісівники підгодовують дичину, викладаючи заготовлені корми у годівниці, на підгодівельні майданчики. Така допомога утримує дичину від міграції, дозволяє звірям успішно перезимувати та привести навесні нове потомство.